30 d’abril 2023

ConcurTs, Associació Cultural El Biblionauta

També us animem a participar al ConcurTs, concurs de contes curts de l'Associació Cultural El Biblionauta, edició 2023. Cada any es proposa una temàtica diferent però sempre relacionada amb el gènere fantàstic. 

Les bases per participar les podeu trobar clicant directament   AQUÍ



Premi Frederic Pujulà

 Setena edició del Premi de Narrativa Curta de Gènere Fantàstic Frederic Pujulà Ciutat de Figueres 2023

Teníu tota la informació i les bases per participar  al blog El Gato de Vader. Per accedir-hi directament, cliqueu AQUÍ



Noves incorporacions

Amb uns quants dies de retard entre Sant Jordi  i les Festes locals però, en qualsevol cas, avui volem donar la benvinguda a les noves incorporacions a la plataforma:

Ángel Amieva

Abraham Ortiz

Israel Grases

Anabel Gardell

Víctor Arnó

Més creadors és igual a més idees, més òptiques, més perspectives, més aportacions... un magnífic capital per la nostra xarxa.

24 d’abril 2023

Tramuntana TV

Volem agraïr la cobertura que ha fet Tramuntana TV dels nostres esdeveniments. 

Us oferim el video de la notícia.




Sant Jordi 2023

Tot i que el día va acabar un xic aigualit, la d'ahir va ser una jornada fantàstica: Un matí assolellat amb una Rambla plena de gom a gom i moltíssims visitants a la nostra parada de la part alta, entre l'aroma de les roses, la cridòria dels petits que volien el seu conte i l'immens plaer que provoca passejar entre llibres. 

Tothom al carrer, families senceres passejant per la nostra Rambla, epicentre de la Diada, amb una, dues roses o fins i tot, un ram que duia una noieta jove. Un dia que llibreters i autors hem aprofitat per oferir, xerrar, vendre, retrobar coneguts (i no tant) comentar, recomanar, signar. Una data que unifica alegria i cultura, amor i coneixement i que converteix Catalunya en una festa.







 






Presentació de la xarxa Creàlit

Dissabte 22 d'abril a les 10 del matí ens varem presentar oficialment al món, amb unes paraules de la Montserrat Segura i la fotografia de grup a les escales de la Biblioteca Fages de Climent de Figueres tot plegat en l'ambient òptim de la vigilia de Sant Jordi.

Foto de grup   (Dolors Gibert)

Montserrat Segura i Mar Aparicio



18 d’abril 2023

Presentació de llibre

A més dels esdeveniments en els que participarem com a plataforma, no volem deixar de banda els que protagonitzem els membres individualment i, com a primer acte, us proposem la presentació del nou llibre d'Henar Galán, divendres 21 d'abril a les 19 hores a la Biblioteca de Roses.

Un magnífic aperitiu abans de la Diada de Sant Jordi. 



Premsa

I sortim a la premsa. Portada del Setmanari del'Alt Empordà.

Gràcies pel suport!



Sant Jordi

Per a un grup de creadors I creadores de literatura no pot haver cap dia més especial per començar 
 a caminar que la Diada de Sant Jordi, així que si ens voleu conèixer,  us esperem el dia 23 a la nostra parada de la Rambla. 





17 d’abril 2023

Presentació


PRESENTACIÓ DE LA XARXA CREÀLIT

El dissabte 22 d’abril a les deu del matí es presentarà a les escales de la biblioteca Carles Fages de Climent de Figueres la xarxa de Creació Literària de Figueres i l’Alt Empordà, CREÀLIT. Aquesta nova plataforma vol ser un punt de trobada de totes les persones que produeixen literatura a la comarca per tal de crear un nucli de suport i col·laboració, un espai on compartir experiències i esdevenir un catalitzador d’iniciatives literàries, i també una eina per col·laborar amb creadors d’altres àmbits artístics i amb les entitats culturals i veïnals alt-empordaneses.

CREÀLIT sorgeix arran de la primera edició de l’esdeveniment literari Figueres de Por i, a hores d’ara, està integrat per disset persones: Carlos Acedo, Mar Aparicio, Enric Bassegoda, Lluís Bosch, Rosa Canadell, David Castells, Octavi Dalmau, Txell Escrigas, Henar Galan, Paloma Gómez, Abraham Ortiz, David Ruiz, Ricard Sayeras, Montserrat Segura, Roser Torras, Antònia Tubau i Carles Vilaseca.

El col·lectiu neix com una plataforma de professionals de l’escriptura, entenent per plataforma el fet de ser un grup de persones amb un objectiu comú i per professionals, tenir la voluntat formal de crear literatura; és a dir, donar al món obra literària original. Es tracta d’un grup obert i per formar-ne part només cal tenir aquesta mateixa voluntat formal i està disposat a treballar en alguna de les iniciatives que vagin sorgint des de la xarxa.

Els objectius immediats de CREÀLIT són donar-se a conèixer com a col·lectiu durant la diada de Sant Jordi mitjançat una parada a la Rambla de Figueres i organitzar, juntament amb l’entitat Amics del Castell de Sant Ferran, la segona edició de l’esdeveniment Figueres de Por, la vetllada de Tots Sants.

El web de CREÀLIT és infocrealit.blogspot.com i el seu compte d’Instagram és @crea_lit  L’adreça de contacte de la xarxa és infocrealit@gmail.com

Salut i literatura.