30 de juliol 2023

Presentació "El fantasma del llumí"

 Divendres 28 a la Biblioteca de Figueres va tenir lloc la presentació del llibre "El fantasma del llumí", conte escrit per la nostra companya Anabel Gardell amb il·lustracions d'Anna Grimal.

En un moment important com aquest,  l'Anabel va estar acompanyada per l'alcalde de Figueres,  Jordi Masquef i per l'editora del llibre, Anna Giménez. Podeu veure el reportatge de Tramuntana TV AQUI

La lectura del conte per part de l'autora va acabar d'arrodonir un acte tan bonic com emotiu i pensem que ningú més que ella ens pot explicar què ha significat,  així que ens permetem copiar el seu comentari i compartir-lo amb vosaltres:                                                                                        

"A vegades, cal deixar reposar les coses perquè surtin a la llum en el moment idoni. Això és el que ha passat amb El fantasma del llumí. Un conte que vaig escriure el 2013, però que no sabia què fer amb ell. Any rere any, quan s’apropava la data de l’aniversari dels incendis, em recordava que tenia una història per explicar, però no arribava a fer el pas endavant per vergonya. De tant en tant, obria el calaix, revisava l’obra, la millorava i tornava a tancar el calaix.

La primavera del 2022, mirant la lleixa de contes que tinc a casa, em vaig animar a mi mateixa. Com a mínim, volia tenir un manuscrit a casa amb una coberta il·lustrada. Així va ser com vaig passar l’encàrrec a l’Anna Grimal i em vaig apropar a la copisteria a imprimir cinc exemplars. Amb aquella maqueta en paper i a les portes del desè aniversari dels incendis, em vaig atrevir a proposar una lectura en públic a Capmany i l’ajuntament em va acollir amb els braços oberts. El dia va arribar, amb un públic molt especial, perquè gairebé tothom, menys la mainada, havia viscut els incendis de prop. Vam fer un debat final entre els assistents i amb intervencions del bomber Pep Mestre, l’alcalde i altres regidors. Gràcies a la bona acollida d’aquell dia, vaig fer el següent pas: intentar publicar l’obra. I aquest desig, per fi, s’ha fet realitat.

 Gràcies a l’editorial Edita.cat, als mecenes, família i amics que han confiat en la meva obra. Gràcies als mitjans que s'han fet ressó. I gràcies al públic, a l’editora i la responsable de comunicació, als companys de Creàlit, a l’alcalde Jordi Masquef, l’alcalde Joan Fuentes i l’alcaldessa Míriam Lanero per acompanyar-me en la primera presentació oficial a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres, la meva biblioteca.

El fantasma del llumí té molt camí per recórrer, així que estigueu atents, perquè aviat anunciarem més presentacions."

29 de juliol 2023

XXIV Vetllada de Poesia d'Avinyonet

Dijous 27 de juliol i dins el marc de les

Festes de Sant Jaume 2023 d'Avinyonet de Puigventós, ha tingut lloc la XXIV Vetllada de Poesia i la celebració del 3er premi Avinyonet de Poesia.

L'edició d'enguany ha comptat amb la presència de diversos membres de Creàlit,  tant a nivell de jurat, del que la Rosa Canadell Ferrús n'era membre, com entre els guardonats: la nostra companya Henar Galán, finalista i el company Lluís Bosch, a  qui es va atorgar el segon premi. 




27 de juliol 2023

Concurs Creàlit "Regalem Paraules"

I atenció que tenim novetats importants, concretament un CONCURS!

Com participar:  Tens un compte d'Instagram? doncs ja tens mitja feina feta.


1- Fotografia els cartells «Regalem paraules» que es trobin pels carrers de Figueres i publica les fotografies a Instagram, amb el hashtag #regalemparaules i etiquetant també a @crea_lit i a dos amics teus.

2- Segueix a @crea_lit a Instagram

3- Fes m'agrada a la publicació del concurs


Si aconsegueixes fer més de 10 fotografies a cartells diferents, entraràs en el sorteig d’un lot de llibres de les autores i autors que formen part de CreàLit.

Si en penges més de 5 i menys de 10, entraràs en el sorteig d’un llibre d’un dels autors i autores de Creàlit.

Comença a fer fotos ara!!
Tens temps fins al 27/08.


 Fixa't bé, que a molts racons de Figueres trobaràs cartells com aquest, treu el mòbil de la butxaca, fes la foto i participa!   

Més incorporacions


Cada dia són més els creadors/es i  lletraferits/des empordanesos i empordaneses que decideixen afegir-se a la xarxa Creàlit.

En aquesta ocasió gairebé no cal presentació ja que es tracta d'una persona ben coneguda tant pels seus escrits al mitjans com pel seu llibre "Bocins de pell", parlem de la Isabel Guzmán Ivars: Figuerenca, llicenciada en Història, presentadora, activista cultural i mil coses més que defineixen el tarannà d'aquesta dona carregada d'humor i energia, un grandíssim actiu per a la xarxa.

Benvinguda, Isabel!


Presentació "El fantasma del llumí"

 La nostra companya Anabel Gardell presentará dissabte dia 28 el seu primer llibre "El fantasma del llumí", un conte sobre els terribles incendis del juliol del 2012 amb il·lustracions d'Anna Grimal.

Tot i tractar-se d'un relat basat en uns fets tràgics, l'Anabel ha adreçat el conte al públic infantil, posant el focus en la prevenció, ja que dissortadament, onze anys més tard, el tema segueix d'actualitat.

Podeu llegir aquí el reportatge del diari Empordà.

De tot això ens parlarà ella mateixa aquest dissabte a les 18 hores a la Biblioteca de Figueres, acompanyada de l'editora Anna Giménez  i de l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef.

Us hi esperem!



La premsa parla de l'acció "Regalem paraules"

 A més dels magnífics reportatges de Tramuntana Tv, la premsa local també s'ha fet ressó de la nostra activitat.

Podeu llegir AQUÍ la nota del Diari Empordà i també l'entrada a  l'agenda de l'Ajuntament de Figueres, que podeu llegir  AQUI

I els retalls de premsa:


Diari Hora Nova


Diari Empordà


24 de juliol 2023

Regalem paraules (IV) Els videos..

 Aquí teniu els dos magnífics reportatges de Tramuntana Tv.

Gràcies, gràcies,  gràcies!

Video 1

Video 2



Regalem paraules (III)

Acció literaria "Regalem paraules"
Dissabte 22 de juliol des de les sis de la tarda fins a les vuit del vespre i en un senzill acte a la plaça de l’Ajuntament de Figueres, els integrants de Creàlit varen interactuar amb els vianants regalant-los bocins dels seus poemes, de les seves novel•les o aforismes i pensaments obra seva.
Molt feliços per la resposta rebuda per part dels vianants i encoratjats de cares a noves accions.
Tenim un munt de fotos i uns magnífics vídeos de Tramuntana TV a qui volem agrair el seu gran suport.







16 de juliol 2023

Nova incorporació

 I des d'ahir tenim un nou membre a la xarxa Creàlit, es tracta de Maria Sánchez, autora de "El adiós de Laura", "Una oportunitat per a estimar" i "Lupus".

És educadora d’educació especial de forma professional i vocacional. De la mateixa forma que també és escriptora i amb el seu conte Lupus, també il·lustradora.


Cordovesa de naixement, arrelada a l’Empordà, tot i la Tramontana. I, en paraules de Maria: "D’aquí ja no em mouen!"

Només donar-te la nostra càlida benvinguda i moltíssima sort en tots els teus futurs projectes. 

14 de juliol 2023

REGALEM PARAULES

 


La Xarxa CREÀLITposa en marxa l’acció literària «Regalem Paraules» que té l’objectiu de regalar microtextos als vianants de Figueres. Aquesta iniciativa, que és la primera que du a terme CREÀLIT, escamparà escrits de petit format dels integrants de la plataforma per diferents indrets de la capital alt-empordanesa. L’objectiu és crear un diàleg obert i franc amb els lectors i, de passada, contribuir a la humanitzacióde l’espai públic convertint-lo en un lloc adient per la lectura.

L’acció, que tindrà la durada d’un mes, començarà el dissabte 22 de juliol des de les sis de la tarda fins a les vuit del vespre a la plaça de l’Ajuntament de Figueres. Allà, els integrants de CREÀLIT interactuaran amb els vianants regalant-los bocins dels seus poemes, de les seves novel·les o aforismes i pensaments obra seva. D’aquesta manera, intentaran despertar emocions i sentiments, tot compartint la paraula escrita amb els lectors. La data s’ha escollit perquè aquell dia és jornada de reflexió. El col·lectiu no descarta traslladar l’acció «Regalem Paraules» a altres poblacions de l’Alt Empordà els pròxims mesos.

CREÀLIT és una xarxa de creadors de l’Alt Empordà que es va constituir el passat Sant Jordiper ser un punt de trobada de totes les persones que produeixen literatura a la comarca. La plataforma buscar ser un nucli de suport i col·laboració, un espai on compartir experiències i esdevenir un catalitzador d’iniciatives literàries. També buscar ser una eina per col·laborar amb creadors d’altres àmbits artístics i amb les entitats culturals i veïnals alt-empordaneses.


08 de juliol 2023

Reunió 7 de juliol

 Ahir tarda, a la sala Montal de @Ahir tarda, a la sala Montal de @lacatefigueres va tenir lloc la reunió mensual dels components de @crea_lit, la xarxa de creadors literaris de l'Alt Empordà.  No hi érem tots però en @callahanruiz va immortalitzar el moment amb els presents. 

El grup!

Els dos temes prioritaris són l'activitat "Et regalem paraules" prevista pel dissabte dia 22 i l'organització de la segona edició del Figueres de por, amb presentació de llibres inclosa.

Si voleu estar al cas de les activitats del col·lectiu, us podeu subscriure  a les notificacions del blog.




@denit80 @maraparicionieves @seguramontserrat @canadellferrus @roser_tr  @víctorarno_escritor  @fantasmallumi @atubau72 @carlosacedoartwork @crea_lit @henargalan @figueresdepor @israelgrases @ferrerfabrega @rsayerasq @dvd.castells @callahanruiz  @angelamieva 

04 de juliol 2023

El Fantasma del Llumí

 I tornem a tenir novetats literàries al grup: en aquesta ocasió es tracta del conte "El Fantasma del Llumí" de la nostra companya Anabel Gardell.

La presentació del llibre tindrà lloc Divendres 28 de juny a les 18h a la Biblioteca Fages de Climent.