17 d’abril 2024

Els autors de Creàlit IV - María Sánchez Cuenca

La nostra companya Maria Sánchez Cuenca va néixer fa uns quants anys a la província de Córdoba, la seva família es va establir a Roses quan encara era una nena i és educadora a un Centre d’Educació Especial.

És autora de dues novel·les “El adios de Laura” i “Una oportunitat per a estimar” i d’un conte “Lupus”, i aquesta setmana presenta a la Biblioteca de Figueres el seu quart llibre, una altra novel·la:“Ha valido la pena”. Aquí podreu llegir la sinopsi de cadascuna de les seves obres.
Ella també estarà present a la parada de Creàlit el 23 d'abril, Sant Jordi, a la Rambla de Figueres, per signar exemplars dels seus llibres.


HA VALIDO LA PENA

Isabel nace un frío día de febrero de 1936, en el seno de una familia muy humilde. Su vida y la de su entorno, la de millones de personas, se verá condicionada por los avatares de la guerra civil española y la no más amable posguerra.

Un maestro, una luchadora madre de familia, un soldado alemán, una tabernera, un niño con un futuro incierto, hombres que defienden sus ideales con la vida... Son algunos de los personajes con los que, junto a Isabel, podremos emocionarnos, aprender y sobre todo: recordar.

Esta es una novela costumbrista, histórica, con pinceladas de realismo mágico y aun así, muy real, que se centra en la grandeza y la complejidad del ser humano, por encima del conflicto bélico.

UNA OPORTUNITAT PER A ESTIMAR

L'Anna  és una jove que viu a Figueres, una petita ciutat de l'Alt Empordà. Creu que està relativament satisfeta amb la seva vida, però en Tom arriba per capgirar-li de dalt a baix. 

En Tom, un exitós fotògraf, només vol trobar la tranquil·litat a Figueres, on acaba d'arribar amb el seu cor ben amagat.

L'Albert, xicot de l'Anna, i en Dylan, germà d'en Tom, i amb greus problemes, seran part determinant en l'esdevenir de la seva història

EL ADIÓS DE LAURA

Laura es una chica joven y feliz: tiene un buen trabajo, un novio al que adora y una madre a la que admira. Un día su vida y la de las personas que tanto quiere cambiará para siempre: Laura desaparece.
Mientras la buscan por todos los medios posibles, Laura conocerá personas de todo tipo, algunas la harán sufrir y otras replantearse su visión del mundo. La dictadura militar de Guatemala de los años 90 es el trasfondo de su historia.

Dolor y lágrimas, romance y pasión, amor, intriga y suspense, historia y política; son varios los ingredientes de esta novela que no se puede incluir en un género concreto.

LUPUS

Aquest és un conte bilingüe (català-castellà) que ens explica la història d'en Lupus, un preciós llop que no té cap amic i ho vol solucionar.

Mitjançant aquest conte, l'autora ha volgut rentar la imatge del llop als contes tradicionals, alhora que metafòricament, ens parla de les segones oportunitats, de la inclusió i la importància de l'amistat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aqui el teu comentari