24 de maig 2024

Nou repte a Creàlit

A Creàlit, Xarxa de Creació Literària de Figueres i l’Alt Empordà, posem en marxa un nou repte d’escriptura.

Aquest nou repte parteix de la diada de Sant Jordi d’enguany  i s’allargarà, durant un any, fins a la mateixa diada de l’any vinent. Cada membre de Creàlit que hi participi haurà d’escriure una novel·la romàntica vinculada a la diada de Sant Jordi, dia dels enamorats catalans i de la rosa i el llibre. 

El motiu de vincular el repte amb Sant Jordi és donar una major entitat a la diada com a dia dels enamorats de Catalunya enfront de tradicions que ens venen de fora. Alhora, enfocar-ho com a repte significa que l’any vinent ─si el repte es pot completar─, hi haurà al mercat o a punt de sortir-hi sis novel·les d’autors i trames diferents, de temàtica romàntica, i on el dia de la Rosa i el Llibre hi jugarà un paper important. A banda d’aquest resultat, la raó de ser més interna del repte és encarar la creació sortint de la zona de confort de cadascú, però comptant amb la companyonia del grup per a superar les dificultats que es puguin derivar d’assumir un gènere que no és l’habitual.

L’estructura del repte serà similar a la del «NaNoWriMo» nord-americà (i ja mundial), però més a l’empordanesa i amb proporcions una mica més modestes. El NaNoWriMo pretén que s’escrigui una novel·la al llarg del mes de novembre; Creàlit, en canvi, proposa un ritme més suau i de menys pàgines escrites. 

Els autors que hem volgut intentar el repte som Mar Aparicio, Paloma Gómez, Loli García, Antònia Tubau, Víctor Arnó i Montserrat Segura. 

Trobareu un xic més d'informació en el reportatge que la Cristina Vilà ens ha fet pel diari Empordà i que podeu llegir  AQUÍ.

(La Cristina Vilà és també l'autora de les fotografies)





23 de maig 2024

Presentació de Figueres de Por a Vilabertran

Divendres passat, 17 de maig a les 7 de la tarda i a la sala d'actes del Centre Cívic de Vilabertran, va tenir lloc una nova presentació del llibre Figueres de Por a càrrec d'alguns dels autors: Montserrat Segura, Mar Aparicio, Cristina Vilà, Paloma Gómez i Ricard Sayeras.

En el decurs de l'acte, els participants vàrem llegir fragments dels nostres contes  abans de passar a explicar la gènesi del projecte, com es va dur a terme i algunes anècdotes de la creació dels relats. Seguidament, tots vàrem gaudir d'una petita tertúlia amb el públic present i d'una animada signatura de llibres.

Aqui teniu algunes fotos d'una magnífica vetllada.




 

14 de maig 2024

Insània de Callahan Ruiz

Com ja us vàrem anunciar fa uns dies,  el nostre company,  David "Callahan" Ruiz presenta el seu nou llibre Insània divendres 17 de maig a les 19:00 al Cau de Vilafant. 

Frikis del món,  no us perdeu aquest acte!

@callahanruiz 

@edicions_calligraf 

@ajvilafant

01 de maig 2024

Algunes imatges de Sant Jordi

 La diada de Sant Jordi d'enguany  va ser un xic "especial" per a tots i totes els que varem estar a la Rambla de Figueres:  fred, vent, carpes voladores... Tot i així al final la jornada va ser tan bonica com sempre i els companys de Creàlit varem tenir la possibilitat de mostrar els nostres llibres i, el que és més important, interactuar amb els nostres lectors, explicant, signant i gaudint d'unes fantàstiques converses.

Us deixem algunes imatges de la jornada, de  la parada i d'alguns dels llibres.





Presentació "La llar d'infants" d'Anabel Gardell

Ben aviat, l'11 de maig a les 11 del matí, a la Biblioteca de Figueres, tindrà lloc la presentació del nou llibre de la nostra companya Anabel Gardell: "La llar d'Infants".

L'autora estarà acompanyada d'Octavi Dalmau, editor, Carme Martínez, primera tinent d'alcalde de Figueres i Maria Torras, directora de la llar d'infants Els Pins.

Es faran uns breus parlaments, l'autora explicarà el conte -que ha il·lustrat ella mateixa, i ens mostrarà el procés creatiu amb esbossos, notes i alguna sorpresa que ens reserva als presents el dia 11.