24 de maig 2024

Nou repte a Creàlit

A Creàlit, Xarxa de Creació Literària de Figueres i l’Alt Empordà, posem en marxa un nou repte d’escriptura.

Aquest nou repte parteix de la diada de Sant Jordi d’enguany  i s’allargarà, durant un any, fins a la mateixa diada de l’any vinent. Cada membre de Creàlit que hi participi haurà d’escriure una novel·la romàntica vinculada a la diada de Sant Jordi, dia dels enamorats catalans i de la rosa i el llibre. 

El motiu de vincular el repte amb Sant Jordi és donar una major entitat a la diada com a dia dels enamorats de Catalunya enfront de tradicions que ens venen de fora. Alhora, enfocar-ho com a repte significa que l’any vinent ─si el repte es pot completar─, hi haurà al mercat o a punt de sortir-hi sis novel·les d’autors i trames diferents, de temàtica romàntica, i on el dia de la Rosa i el Llibre hi jugarà un paper important. A banda d’aquest resultat, la raó de ser més interna del repte és encarar la creació sortint de la zona de confort de cadascú, però comptant amb la companyonia del grup per a superar les dificultats que es puguin derivar d’assumir un gènere que no és l’habitual.

L’estructura del repte serà similar a la del «NaNoWriMo» nord-americà (i ja mundial), però més a l’empordanesa i amb proporcions una mica més modestes. El NaNoWriMo pretén que s’escrigui una novel·la al llarg del mes de novembre; Creàlit, en canvi, proposa un ritme més suau i de menys pàgines escrites. 

Els autors que hem volgut intentar el repte som Mar Aparicio, Paloma Gómez, Loli García, Antònia Tubau, Víctor Arnó i Montserrat Segura. 

Trobareu un xic més d'informació en el reportatge que la Cristina Vilà ens ha fet pel diari Empordà i que podeu llegir  AQUÍ.

(La Cristina Vilà és també l'autora de les fotografies)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aqui el teu comentari