21 de novembre 2023

Baidefest 2023

Diumenge 19 de novembre a les 20.30 va tenir lloc la presentació del llibre Figueres de Por al Teatre Municipal de Roses dins els actes organitzats per l'edició d'enguany del Baidefest.

Volem, des d'aqui, agraïr als companys de Roses la seva invitació i la difusió del nostre llibre. Sempre al peu del canó!

Si voleu saber més coses del Baidefest, clic aqui


També ens fa molta il·lusió comunicar-vos que en aquesta edició ha obtingut Menció Honorífica  el curt  PAYASOS del nostre company David "Callahan" Ruiz i protagonitzat per un altre component de Creàlit, l'Àngel Amieva. 

Enhorabona, nois!





 

La Marató de TV3 2023

 Activitat de Creàlit per a la Marató de TV3 2023

@lamarato3cat

Original de Carlos Acedo    @carlosacedoartwork
Segurament no hi ha res que ens defineixi més com a comunitat que La Marató de TV3, per aquestes dates es fan milers d'activitats arreu de Catalunya que fa que els donatius rebuts tinguin cada any xifres milionàries.

La nostra plataforma vol formar part d'aquest esdeveniment solidari únic al món.

Com ho fem.
• Escrivim un microrelat (200 paraules) o dibuixem una il·lustració inspirada en la temàtica d'aquest any de la Marató (La Marató d'aquest any està dedicada a la salut sexual i reproductiva.)
• Donació per participar 2 € que anirà íntegrament a La Marató de TV3.
Podeu fer la vostra donació directament a la pàgina de la Marató:

• https://www.ccma.cat/tv3/marato/donatiu/

• Juntament amb el relat/il·lustració enviem un comprovant de pagament.
• L'activitat és oberta a tots els escriptors i il·lustradors.
• El resultat es compilarà en un Ebook que es podrà descarregar des del nostre bloc Creàlit el dia de La Marató.

• https://infocrealit.blogspot.com/

• Data d'inici i final de lliurament de relats/il·lustracions: Del 20 de novembre al 3 de desembre al correu de Crèalit.

• infocrealit@gmail.com

• Maquetació: Del 4 de desembre al 16 de desembre.
• Publicació: Al bloc el 17 de desembre, dia de La Marató.

Descarrega les bases completes en la bio de instagram: @crea_lit

#crealit #lamaratotv3 #relats #ilustracions 
#carlosacedoartwork

15 de novembre 2023

Classe Magistral Piti Español

 Des-de la xarxa Creàlit -organitzadora del @figueresdepor- i en col.laboració amb @omnium_altemporda, organitzem aquesta classe magistral d'en Piti Español, presentada pel nostre company David Castells @dvd.castells 

Link al formulari d'inscripció 

#masterclass

#literatura

#literaturaencatala

#autors

#escriptors

#escriuredialegs

#figueres

#emporda

#figuerescultura


08 de novembre 2023

Fira Transfronterera d'Editorials, Presentació de El Fantasma del Llumí

Dissabte 11 de novembre a les 11:15 h a la Rambla de Figueres i dins la programació de la Tercera Fira Transfronterera d'Editorials Independents, la nostra companya Anabel Gardell fará presentació i lectura del seu llibre El fantasma del llumí, acompanyada per l'ànima de Creàlit, l'escriptora Montserrat Segura.

Podeu consultar aquí el programa de les presentacions i trobareu exemplars de El Fantasma de
l llumí a la parada d'El Cep i la Nansa.

@figuerescultura
@seguramontserrat

Els videos de Figueres de Por

Primer de tot, volem mostrar el nostre agraïment a Tramuntana Tv pel seu seguiment constant de les nostres activitats i per la magnífica difusió de les mateixes.
Avui us mostrem els videos relatius a la nit del 31 d'octubre, la segona edició de la tancada d'escriptors/es i il·lustradors/es i també  de la presentació del llibre de la primera edició a la Biblioteca de Figueres, divendres 3 de novembre.

Segona presentació Figueres de por

Nova presentació del llibre Figueres de Por.

Divendres 10 de novembre a les 19:00 a la seu dels Amics del Castell de Sant Ferran.
#figueres #figueresdepor #figueresdepor2023 #escriptor #illustrador #literaturadeterror #llibresencatalà #terrorencatalà  @crea_lit @amicscastellsantferran @figuerescultura @llibrerialaploma @socfrikisoccultura @sc2f2

05 de novembre 2023

Presentació llibre Figueres de Por.

IArriba l'altra data important en el nostre calendari. En aquesta ocasió parlem de divendres 3 de novembre: A les 18.30 a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres té lloc la presentació del llibre Figueres de Por en la seva primera edició.

La sala, amb decoració adient per l'esdeveniment, va acabar plena de gom a gom per presenciar un acte que comptava amb la presència dels autors i de membres de La Funcional que varen escenificar fragments d'alguns dels relats. 

En el decurs de l'acte, va tenir lloc l'entrega de premis del concurs de microrelats organitzat amb la col·laboració de Comerç Figueres amb els següents guanyadors:

3r premi: Josep Barrull i el seu relat “La presència”

2n premi: Èlia Sargatal i el seu relat “Terror efímer a Figueres”

1r premi: Natàlia Muñoz i el seu relat “La dona que defenestra”

Després, signatures, fotos de grup, felicitacions i abraçades a la "mascota" dels participants al Figueres de Por, l'Igor.

En breu, anirem penjant dates de propers actes  i presentacions. 









El dia D

 I al final va arribar el dia: a les 19:00 del dia 31 d'octubre del 2023 i a les portes de La Cate de Figueres, ens esperava la Mar -molt ambientada per la ocasió-  i, desprès de donar-nos unes etiquetes amb el nostre nom amb la finalitat d'identificar els cadàvers si calía, ens va fer entrar al que seria l'espai ludico-creatiu del Figueres de Por d'enguany.

L'any passat ens vàrem tancar al Castell de Sant Ferran; Aquesta vegada, La Cate ens ha acollit i ens ha facilitat tot el que podiem necessitar. La resta ha estat cosa de la organització que ha treballat de valent, sobretot en l'ambientació i adequació de l'espai.

Després de la presentació i benvinguda a tots els participants d'aquesta edició, un magnífic sopar en bona companyia i, en acabar el cafetò,  un joc de creació de microrelats en el que aleatòriament varen participar tots els escritptors i escriptores.

Per últim, la part més important de la nit: redistribució d'espais i els 28 escriptors i escriptores i la major part dels 10 il·lustradors varen treure les seves eines de treball (ordinadors, llibretes, llàpissos, tàblets i algun altre estri indefinit) i es va obrir la porta a la imaginació, acompanyada - tot s'ha de dir- d'algun ensurt per amenitzar la nit. 

Esbossos, maquetes, llibretes plenes, ordinadors amb els cursors del processador de text esperant l'arribada de les muses i després de molts cafès i panallets, la matinada ens troba absolutament enfeinats cadascú en el seu relat.

D'aquí a uns quants mesos sabrem què ha sortit dels caps insomnes d'aquesta nit. De moment, però,  el dia 3 de novembre es presenta la primera edició del Figueres de Por amb un grapat de bons i terrorífics relats.