15 de setembre 2024

20 preguntes a... Ricard Sayeras

Què llegeixes actualment? Tots hem fet l’estraperlo d’en Joan Guillamet.

Quins són els teus autors preferits? Pere Calders, Quim Monzó, Saki, Ray Bradbury, Jesús Moncada, Leonardo Sciascia, Andrea Camilleri, William Faulkner, Edgar Allan Poe, Daphne du Maurier, Víctor García Tur...

Quin llibre et va marcar a la teva adolescència? Les aventures d’en Tintín. Hi tornes de tant en tant? Ara fa molt que no.

Hi ha algun llibre que t'hagués agradat escriure? Camí de sirga.

Si haguessis de triar un personatge de ficció d'algun llibre per asseure't a xerrar una estona, a qui triaries? El comissari Montalbano.

Com van ser els teus començaments a l'escriptura? Amb uns coneguts de l’institut Ramon Muntaner ens vàrem engrescar a publicar uns fanzins que es deien 17600 Figueres i Empordà Funeral.

Tens obra publicada sigui quin sigui el format? Contes en diferents reculls com el Figueres de Por, el del premi de narrativa de Torrelles de Llobregat i el del premi literari de Nou Barris de Barcelona. També m’han publicat contes a la Revista de Girona i a la revista Xiuxiuejant a la vora del mar. I en el meu bloc personal.

Vares triar editorial, autopublicació o xarxes? Xarxes. Per què? No he tingut bones experiències amb les editorials.

En quin moment es considera que una persona és un escriptor? Quan escriu amb intenció de ser llegit.

Estàs treballant en algun projecte literari actualment?Tinc una novel·la històrica a les beceroles i sempre tinc contes a mig fer, que van llevant a poc a poc, com el pa.


Tens una rutina per escriure quant a horari, lloc, ambient, etc.? Aprofito les estones lliures esparses que arreplego durant la setmana.

Quant temps dediques a escriure i/o a documentar-te per escriure? El que puc.

Quins són els teus gèneres o temàtiques preferits/des per llegir i/o per escriure? Ciència-Ficció, realisme màgic, policíac, terror, història.

Quin va ser el punt d’inflexió o la inspiració per triar aquest gènere que escrius? Sempre he consumit aquesta literatura i va ser molt natural passar de llegir a escriure. I des de petit, que la imaginació em desborda.

Quina part del procés literari és més complicada? Publicar.

Com construeixes la trama, els personatges? Hi ha un esbós previ o escrius sobre la marxa? Quan tinc una idea la maduro al cap el temps que calgui fins que començo a escriure i li vaig donant forma mentre progressa.

Ets “investigador”? Alguna vegada has viatjat per obtenir dades concretes pel teu llibre? Investigo a les biblioteques, però no he viatjat mai expressament.

Creus que el contacte amb altres autors millora les teves habilitats d’escriptura? N’estic convençut.

Tria, tria: ordinador o llibreta? Ebook o llibre de tota la vida? Ordinador i llibre de paper.

Per últim, qui ets quan no escrius? Un marit, pare de família, comerciant, president d’un ateneu, aficionat al teatre i col·leccionista de discs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aqui el teu comentari